7 7/9

7. Ostavite malo vode od kuhanja

Trikovi za kuhanje savršene tjestenine
Trikovi za kuhanje savršene tjestenine

Jednom kad je tjestenina gotova učini ovaj mali korak koji gotovo sve kuharice preskaču: prije nego što ocijediš vodu, sačuvaj jednu šoljicu. Ova škrobna voda može učiniti čuda za umake te izvrsno povezuje umak s tjesteninom. Također će razrijediti i pregusti umak, sklon tome da potone na dno posude.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak