Prije nego što počnemo pripremati cheesecake, potrebno je ostaviti indijske oraščiće u vrućoj vodi preko noći ili barem na sat vremena.
Za podlogu od indijskih oraščića trebamo:
10 badema
1/2 šoljice oraha
1/2 šoljice indijskih oraščića
2 kašike kakaa
Sve sastojke stavimo u blender i miksamo dok ne napravimo glatku smjesu. Stavimo je u kalup za pečenje, koji ima dno obloženo papirom za pečenje i strane lagano namazane kokosovim uljem. Stavimo u hladnjak.
Za voćni sloj trebamo:
1 šolju smrznutog voća
1/2 mjerice proteina 
1 kašiku agava sirupa
Opet sve izmiksamo dok ne dobijemo glatku smjesu i slažemo po slojevima na bazu cheesecakea.
Za cheesecake sloj trebamo:
2 šoljice indijskih oraščića (namočenih)
1 čajnu kašičicu arome vanilije
1 čajnu kašičicu limunove korice
4 kašike agava sirupa
1/2 šoljice sojinog mlijeka
1 kašiku kokosovog ulja
Postupak je isti. Nakon što sve sastojke izmiksamo do glatke kreme stavimo je na voćni sloj. Cheesecake stavimo u zamrzivač barem na dva sata.
 
			 
								
		 
								
		 
								
		