Sa sobom nosi samo 45 kalorija. Recept za 36 mala cheesecakea.
Sastojci:
- 3/4 šolje komadića čokolade
- Tri velika jaja
- Nemasni sir
- Mala kašika ekstrakta od vanilije
- Pola šolje stevije
- Šolja malina ili jagoda
- Pola šolje nemasne kreme
Priprema
Prethodno ugrijte rernu na 350 stepeni. Posudu u koju ćete peci namažite biljnim uljem te pospite čokoladne košpice kako bi se zalijepile za posudu.
Izblendajte nemasnu kremu sa stevijom i ekstraktom vanilije. S druge strane izmiješajte bjelanaca jaja i polako dodajte u kremu. Dodajte smjesu u posudu za pečenje i pecite 15 minuta.
Kada izvadite posudu iz rerne i dodajte voce na cheesecake. Pecite dodatnih 5 minuta. Dopustite cheesecakeu da se ohladi prije nego ga izvadite iz posude.