Sadrže samo 60 kalorija, u nastavku recept za 16 porcija.
Sastojci
- Pet bjelanaca
- Trećina šolje stevije
- Kašičica ekstrakta od vanilije
- Trunčica soli
Fil
- Pola šolje soka od iscijeđene narandže
- Četvrtina šolje soka od iscijeđenog limuna
- Četiri kašičice kukuruznog škroba
- Tri kašičice stevije
- Jedno žumance
Priprema:
Zagrijte rernu na 300 stepeni. Namažite posudu u kojoj ćete peći s biljnim uljem. Izmiješajte bjelanca dok ne dobijete pjenastu teksturu. Laganim postupkom dodajte steviju, vaniliju i malo soli. Izmiješajte sve namirnice dok smjesa ne postane ujedinjena. Nakon toga kašikom stavite smjesu u posudu za pečenje i pecite između 10 i 15 minuta.
Fil:
Izmiješajte steviju i žumance od jajeta u posudi. U to dodajte sok od narandže, kukuruzni škrob i izmiješajte dok ne dobijete ujedinjenu teksturu. Kuhajte na pari na srednjoj temperaturi dok tekstura ne postane dovoljno gusta. Dopustite smjesi da ohladi.
Uzmite dvije korice i na sredinu nanesite fil. Ponovite isti postupak s ostalim koricama. Ukrasite s kašikom šlaga, soka od narandže i dodajte nekoliko listova mente.