Sadrži samo 80 kalorija po porciji.
Sastojci za smjesu
- 3/4 šolje stevije
- 3/4 šolje običnog brašna
- 1/4 manje masnijeg putera
- Trunčica soli
Sastojci za fil
- Dvije kašike brašna
- Jedna šolja stevije
- Dva jaja
- Pola šolje nemasnog mlijeka
- Pola šolje svježe iscijeđenog soka od limuna
- Kašika kore od limuna
- 1/4 šolje slatka od malina
Priprema:
Zagrijte rernu na 350 stepeni. Podmažite tepsiju sa biljnim uljem.
Smjesa: Izmiješajte brašno, steviju i sol i u to dodajte puter. Smjesu stavite u posudu u koju ćete peći i pritisnite je dok ne dobije oblik posude. Pecite 15 do 20 minuta.
Fil: Izmiješajte steviju i brašno sa jajima i mlijekom. Izmiješajte sastojke dok ne postignete izjednačenu smjesu. Polako dodajte sok i koru od limuna.
Izmiješajte slatko od malina i nanesite ih na toplu smjesu. Na to dodajte i fil i vratite u rernu dodatnih 20 do 25 minuta. Kada izvadite iz rerne ostavite 2 sata u frižideru da se ohladi.