Grčka salata sa tunjevinom

Mediteranska kuhinja

Isprobajte ovu ukusnu i jednostavnu salatu, bogatu  proteinima. Korištenjem konzervirane tune ovaj obrok ćete pripremiti super brzo, ali možete korisiti i svežu tunu sa žara za bolji ukus. Obrok možete spremiti za 10 minuta, a količina namirnica dovoljna je za 4 osobe.

Grčka salata sa tunjevinom
Foto: Unsplash

Za pripremu ove salate potrebno vam je :

8 prepolovljenih kriški paradajza ( sjeme uklonite)

1 veliki krastavac bez sjemena, prepolovljen i tanko izrezan

1 mali crveni luk

¼ šoljice Kalamata maslina

2 male kašike svježe isjeckane mente

10 šolja (ili oko dve vrećice) zelene iskidane salate

2 konzerve tunjevine ( ulje odstranite)

Malo feta sira

4 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 kašike limunovog soka

2 lista origana (isjeckani)

¼ kašike morske soli

2 zrna crnog bibera

UPUTE:

Stavite sve sastojke za salatu u veliku posudu osim tune i fete. Udvostručite sastojke za pripremu u maloj posudi. Dodajte dresing u salatu, i dobro promješajte.Pažljivo dodajte tunjevinu u mješavinu salate, a zatim na vrh feta sir. Servirajte.

Nutricionističke vrijednosti : 237 kalorija / 13g proteina / 10g masti/ 13g ugljikohidrata

Dobar tek !

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak