Šta uzrokuje stalnu žudnju za slanom hranom?

Tijelo vam šalje signale

Svako ko je ikad pojeo veliku porciju čipsa, kokica ili pomfrita zna da je žudnji za slanom hranom teško odoljeti. Neki vjeruju da je žudnja za hranom znak da organizmu nešto nedostaje, ali to obično nije tačno. Većina žudnje povezana je s nezdravom hranom koja ne nudi hranjive tvari.

Šta uzrokuje stalnu žudnju za slanom hranom?

Žudnja za slanom hranom je uobičajena i obično je rezultat faktora kao što su dosada ili stres. Povremeno žudnja za slanom hranom također može biti vezana za neko zdravstveno stanje ili nedostatak natrijuma. Body.ba vam donosi najčešće uzroke žudnje za slanom hranom, te načine na koje ovaj problem možete smanjiti:

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak