Jeste li znali da postoji i četvrti tip čokolade?

Ružičasta čokolada koja osvaja svijet

Bez obzira na to gdje u svijetu se nalazite, uvijek možete pronaći ukusan komad čokolade. Ovaj slatkiš je standardan za svako područje u svijetu, a tipično postoje tri različite vrste: mliječna, bijela i tamna čokolada. Međutim, sada službeno postoji i četvrta vrsta čokolade - rubin.

Jeste li znali da postoji i četvrti tip čokolade?

Ova čokolada je osmišljena u Švicarskoj od strane korparacije Barry Callebaut. Posebna roza nijansa je ono što je čini toliko posebnom.

Boja ne proizilazi iz dodatnih sastojaka, već iz jedinstvenog Ruby kakao zrna. Ovo zrno čokoladi pruža okus bobičastog voća i boju koju ne može ponuditi ni jedna druga vrsta čokolade.

Rubin čokolada je, otkako je otkrivena, pružila ukusnu i zanimljivu promjenu mnogim čokoladnim proizvodima. Ruby zrno se koristi za izradu različitih vrsta čokoladnih proizvoda, slično onome što se danas radi s bijelom, mliječnom i tamnom čokoladom.

Ova čokolada je nešto potpuno novo za ljubitelje slatkiša, a najbolji dio je to što je potpuno prirodna i ne sadrži nikakve dodatne ukuse i boje.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak