1 1/3

1. Bolovi u vratu

Dugo sjedenje i tri najčešća problema koja uzrokuje
Dugo sjedenje i tri najčešća problema koja uzrokuje

Kako većina uredskih radnika najveći dio svog radnog vremena provodi gledajući u ekran kompjutera, pozicija glave i vrata se obično održava satima pod istim uglom i u istom položaju. Najčešće je to 30 stepeni, što nažalost zahtijeva i do četiri puta više naprezanja mišića nego kada se drži pod normalnim uglom od 90 stepeni.

Rješenje je u pozicioniranju monitora tako da je sredina monitora u nivou brade, tako da će glava ostati u neutralnom položaju dok god se radi na kompjuteru i neće biti potrebe za spuštanjem ili podizanjem glave u položaj koji ubrzo i vodi u probleme.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak