2 2/3

2. Bolovi u donjem dijelu leđa

Dugo sjedenje i tri najčešća problema koja uzrokuje
Dugo sjedenje i tri najčešća problema koja uzrokuje

Smatra se da 80 posto ljudi barem nekada osjeti bolove u donjem dijelu leđa, a jedan od definitivno najzaslužniji položaja za nastanak i razvoj tog problema je sjedenje. Pogrbljeno sjedenje je srž problema, jer vodi do stezanja kičmenih diskova, a što kasnije prerasta u sve ozbiljniji i bolniji problem s kojim se teže nositi.

Rješenje je u popravljanju držanja, koje osim samog popravljanja poze sjedenja često iziskuje i korištenje odvojene tastature od kompjutera, a sve kako se uredski radnici ne bi morali nadvijati nad tastaturom i tako dovoditi sopstvenu kičmu u težak položaj. Laktovi bi trebali biti blizu tijela, a zglobovi ispruženi.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak