Kako zaspati za dvije minute? Vojnički trik koji je zaludio sve

Ako ste od onih koji imaju problema sa spavanjem i teško zaspu, onda vrijedi da isprobate vojnu tehniku koja se pokazala učinkovitom i garantuje san za samo dvije minute.

Kako zaspati za dvije minute? Vojnički trik koji je zaludio sve

Ovu tehniku uspavljivanja na TikToku je objavio fitness instruktor Justin Augustin.

"Tehnika je stvorena u vojsci kako bi pomogla vojnicima da zaspu bilo kada, bilo gdje, čak i na bojnom polju kada je okruženje neugodno i bučno - jer san je za vojnika ključan. Prema mom istraživanju, tehnika je stvorena više za borbene pilote koji moraju biti oprezni cijelo vrijeme", rekao je Justin Augustin.

Za početak, duboko udahnite i opustite svaki dio tijela – od glave do pete.

"Opustite mišiće čela. Oči, obrazi, čeljust i fokus na disanje. Zatim se spušta do vrata i ramena. Pazite da vam ramena nisu napeta. Ostavite ih što niže možete i držite ruke uz tijelo, uključujući dlanove i prste", pojasnio je.

Cijelo vrijeme zamišljajte da imate osjećaj topline od glave do nožnih prstiju, zatim od prsa do nožnih prstiju.

"Sada duboko udahnite i izdahnite polako, opuštajući prsa, trbuh, bedra, koljena, listove i nožne prste", dodao je Augustin.

Cijelo to vrijeme važno je očistiti svoj um od svih misli ili stresa. Za to postoje dva scenarija:

- zamislite da ste u kanuu, na mirnom jezeru, s vedrim nebom iznad

- Zamišljate da ste u crnoj baršunastoj visećoj mreži, u crnoj sobi.

A ako počnete razmišljati o nečem drugom, ponavljajte u mislima 10 sekundi: "Nemoj misliti."

Mi nismo pokušavali ovaj metod uspavaljivanja, nadamo se da će vama biti od koristi.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You - Petit Biscuit

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak