Trik koji će vam pomoći da zaspite za samo pet minuta

Mnogi ljudi imaju problema sa nesanicom i često pokušavaju pronaći načine koji će im pomoći da riješe ovaj nimalo ugodan problem.

Trik koji će vam pomoći da zaspite za samo pet minuta

Postoji niz savjeta za to, ali psiholozi su dokazali da se uz pomoć jednog jednostavnog trika može zaspati u roku od svega pet minuta.

Sve što treba da uradite je da napišete listu stvari koje planirate da uradite naredni dan. Ovo će vam pomoći da odmorite vaš mozakl i da se smirite, objavio je Independent.

Uglavnom noću ostajemo duže budni jer se opterećeujemo sutrašnjim danom i obavezama koje nas slijede, odnosno brinemo o stvarima koje dolaze.

"Živimo u modernom dobu u kojem smo konstantno pod stresom. Htjeli smo vidjeti hoće li zapisivanje obaveza pomoći riješiti probleme sa spavanjem", kazao je psiholog Michael K. Scullin.

Prema istraživanju objavljenom u Journal of Experimental Psychology, utvrđeno je da i da što više konkretnijih stvari zapišete i navedete, onda ćete brže i zaspati.

"Sastavljanje takve liste s budućim obavezama smanjuje povećanje brige i pomaže nam da budemo mirniji, što nam daje veće šanse da zaspimo", poručio je Scullin.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak