Trikovi koji svaki obrok čine zdravijim - Body.ba

Korisni savjeti

Trikovi koji svaki obrok čine zdravijim

Piše: Body.ba

Utorak, 15.07.2014.

Trikovi koji svaki obrok čine zdravijim

Ponekad je finalni proizvod puno bolji ako se striktno ne pridržavamo recepta. U ovom slučaju, obrok će vam biti puno zdraviji. Otkrivamo vam najlakše načine kako da običan obrok pretvorite u zdrav. 

1. Ovas umjesto mrvica hljeba

Kako biste dobili teksuturu istu kao što su mrvice hljeba, sameljite ovas dok ne postane zrnast. Koristite ga u svim prilikama gdje ste prije koristili mrvice hljeba. 

2. Citron umjesto soli

Ako umjesto soli iscjedite 2-3 citrona u jelu, bit će puno ukusnije, a neće sadržavati natrijum. Neka vam postane navika da isjeckate male komadiće limuna i da ih servirate kada jedete pileće meso, ribu, rižu i povrće. 

3. Pire od avokada umjesto putera

Ugnječite avokado i od njega napravite pire. To će biti dobar namaz ili prilog u sendvičima, a unosit će te po 75 kalorija manje nego što ste prije radili za svaku kašiku putera. 

4. Brašno od cijelih žitarica umjesto bijelog brašna

Brašno od cijelih žitarica je neuporedivo zdraviji od bijelog brašna, a ukus nije puno različit. Koristite bijelo brašno od cijelog zrna pšenice za ukusne slatkiše i kolače. 

5. Savjeti za večeru u restoranu

Obroci u restoranima često sadrže kalorije koji su vam potrebni za cijeli dan. Naredni put kada jedete u restoranu, mislite na svoje srce i radite upravo ove stvari:

- Umjesto hljeba, naručite bruskete

Izbjegavajte hljeb u restoranima. Umjesto njega naručite bruskete. Jer su tako mali, moći ćete obraćati pažnju koliko ih količinski jedete. 

- Više povrća, manje glavnog jela

Umjesto da uz glavno jelo dobijete malo povrća, pokušajte da ono dominira, a da manje jedete mesto. Lako je, a hranjivo je i veoma je zdravo. 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Najbrutalniji "fitness prank" ikada

Eksplozija stomaka

Najbrutalniji "fitness prank" ikada

Legendarna teretana na otvorenom Muscle Beach u Kaliforniji, mjesto je na kom su svojevremeno trenirale neke...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Srčano zatajenje uzrok tužne smrti bodybuildera

Par dana pred prosidbu

Srčano zatajenje uzrok tužne smrti bodybuildera

Srceparajuća priča o smrti 25-godišnjeg bodybuildera iz Velike Britanije Sama Standerwicka, potresla je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere

Jon Jones pred krahom

Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere

Šampion UFC-a Jon Jones, samo par dana nakon herojskog poduhvata i velike pobjede nad Danielom Cormierom koja...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Vole "punije": Pet država čije su žene najdeblje

Najviše pretilih

Vole "punije": Pet država čije su žene najdeblje

Pretilost je globalni problem modernog društva koji kao dokazan uzročnik stoji iza cijelog niza različitih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)