Korisni savjeti

Trikovi koji svaki obrok čine zdravijim

Piše: Body.ba

Utorak, 15.07.2014.

Ponekad je finalni proizvod puno bolji ako se striktno ne pridržavamo recepta. U ovom slučaju, obrok će vam biti puno zdraviji. Otkrivamo vam najlakše načine kako da običan obrok pretvorite u zdrav. 

1. Ovas umjesto mrvica hljeba

Kako biste dobili teksuturu istu kao što su mrvice hljeba, sameljite ovas dok ne postane zrnast. Koristite ga u svim prilikama gdje ste prije koristili mrvice hljeba. 

2. Citron umjesto soli

Ako umjesto soli iscjedite 2-3 citrona u jelu, bit će puno ukusnije, a neće sadržavati natrijum. Neka vam postane navika da isjeckate male komadiće limuna i da ih servirate kada jedete pileće meso, ribu, rižu i povrće. 

3. Pire od avokada umjesto putera

Ugnječite avokado i od njega napravite pire. To će biti dobar namaz ili prilog u sendvičima, a unosit će te po 75 kalorija manje nego što ste prije radili za svaku kašiku putera. 

4. Brašno od cijelih žitarica umjesto bijelog brašna

Brašno od cijelih žitarica je neuporedivo zdraviji od bijelog brašna, a ukus nije puno različit. Koristite bijelo brašno od cijelog zrna pšenice za ukusne slatkiše i kolače. 

5. Savjeti za večeru u restoranu

Obroci u restoranima često sadrže kalorije koji su vam potrebni za cijeli dan. Naredni put kada jedete u restoranu, mislite na svoje srce i radite upravo ove stvari:

- Umjesto hljeba, naručite bruskete

Izbjegavajte hljeb u restoranima. Umjesto njega naručite bruskete. Jer su tako mali, moći ćete obraćati pažnju koliko ih količinski jedete. 

- Više povrća, manje glavnog jela

Umjesto da uz glavno jelo dobijete malo povrća, pokušajte da ono dominira, a da manje jedete mesto. Lako je, a hranjivo je i veoma je zdravo. 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Važnost zdravog života

Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Držati se perfektno svih pravila i živjeti životom profesionalnog sportiste tokom cijele karijere, jeste...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Žene i testosteron

Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Denise Rutkowski je devedesetih godina prošlog vijeka bila više od zgodne fitness takmičarke, a onda se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Učimo od njih

Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Veoma interesantno istraživanje sa svojim potpuno impresivnim rezultatima, objavljeno je u britanskom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Model sa aknama: Starlie ohrabrila druge djevojke

Iskrena Starlie Smith

Model sa aknama: Starlie ohrabrila druge djevojke

Dok se djevojke grozničavo trude sakriti svaku aknu na svom licu prilikom izlazaka vani, sigurno im ne pada...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)