Trening program i najbolje vježbe za povećanje mišićne mase

Povlačenje, guranje i noge

U mnoštvu različitih trening programa, neki od njih su vremenom postali poznati po svojoj dokazanoj efikasnosti u pogledu izgradnje mišićne mase. Trening program formiran na principu vrste pokreta povlačenja, guranja i treninga nogu, upravo je jedan od takvih.

Trening program i najbolje vježbe za povećanje mišićne mase
Pexels (Joseph Wayne Buchanan)

Budući da vježbači izvode vježbe koje se faktički ne dijele prema samoj grupi mišića, već isključivo prema vrsti pokreta, sam izbor vježbi za kreiranje idealnog programa treninga može predstavljati određenu vrstu izazova. Zbog toga u nastavku teksta slijedi niz preporučenih vježbi koje su dokazane kao odlične za povećanje mišićne mase, pa sve što je na vježbačima je to da izaberu one koje im posebno odgovaraju i učine ih dijelom svojih treninga.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak