Kako zaustaviti opadanje kose? - Body.ba

Problem muškaraca

Kako zaustaviti opadanje kose?

Piše: Body.ba

Ponedeljak, 20.01.2014.

Kako zaustaviti opadanje kose?

I pored velikog napretka u medicini, još uvijek nije pronađen pravi lijek protiv opadanje kose. Ali nekada je lijek puno jednostavniji od bilo kakvog preparata ili lijeka koji možete kupiti u apoteci. Ako imate problema sa opadanjem kose, probajte ove prirodne i jeftine preparate koji pomažu.

Pravilna ishrana

Ljepota dolazi iznutra, a najvažnije za vašu kožu je ravnotežna u ishrani. Kosi, kako bi rasla je potrebno željezo, lizin i vitamin B, koji se u organizam unosi preko voća i povrća. Isto se tako preporučuje se da pijete dosta vode koja je bogata mineralima.

Šamponi

Šamponi pritv opadanja kose ne djeluju preko noći i vjerovatno nisu toliko efikasni kao što tvrde proizvođači. Ali nemojte zaboraviti nivo pozitivnog djelovanja koje ipak imaju na vašu kosu. Šamponi sa ruzmarinom potiču cirkulaciju krvi u glavi, dok kofein produžava životni vijek svake dlake.

Jabučno sirće

Koristi se kod pojave rijetke kose po cijeloj glavi. Ovo se dešava kada dolazi do skupljanja folikula, a razlog toga je najčešće pogrešan način njege kose. Jabučno sirće je potrebno da pomješate sa vodom u odnosu 1:1,5, i sa tom tečnošću da operete kosu i izmasirate glavu. Jabučno sirće pomaže i kod pojave peruti.

Piskavica

Piskavica ili grčka djetelina je biljka čije se sjeme koristi kao začin u kulinarstvu, a poznata je i po ljekovitom dejstvu. Sadrži vitamine, lizin, bakar i trigonelin, a ujedno utječe na hormonalnu ravnotežu u muškom organizmu.  

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Top 3 vježbe u vodi - za seksi ljetnu figuru!

Obavezno isprobajte

Top 3 vježbe u vodi - za seksi ljetnu figuru!

Vježbajući u vodi jačamo zglobove i mišiće zbog otpora koji voda pruža, a istovremeno tijelo u vodi teži samo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Nutriblast za novi dan

Nutribullet ekstraktor

Nutriblast za novi dan

Jeste li ljubitelji ukusnih, vitaminskih nutrinapitaka tokom ljetnih mjeseci? Zato vam donosimo super recept...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šta se događa kad uzimate steroide?

Ne budite naivni!

Šta se događa kad uzimate steroide?

Suprotno uvriježenom muškom mišljenju, veće nije uvijek bolje - posebno kad je riječ o mišićima “uzgojenim”...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)