Kako zaustaviti opadanje kose? - Body.ba

Problem muškaraca

Kako zaustaviti opadanje kose?

Piše: Body.ba

Ponedeljak, 20.01.2014.

Kako zaustaviti opadanje kose?

I pored velikog napretka u medicini, još uvijek nije pronađen pravi lijek protiv opadanje kose. Ali nekada je lijek puno jednostavniji od bilo kakvog preparata ili lijeka koji možete kupiti u apoteci. Ako imate problema sa opadanjem kose, probajte ove prirodne i jeftine preparate koji pomažu.

Pravilna ishrana

Ljepota dolazi iznutra, a najvažnije za vašu kožu je ravnotežna u ishrani. Kosi, kako bi rasla je potrebno željezo, lizin i vitamin B, koji se u organizam unosi preko voća i povrća. Isto se tako preporučuje se da pijete dosta vode koja je bogata mineralima.

Šamponi

Šamponi pritv opadanja kose ne djeluju preko noći i vjerovatno nisu toliko efikasni kao što tvrde proizvođači. Ali nemojte zaboraviti nivo pozitivnog djelovanja koje ipak imaju na vašu kosu. Šamponi sa ruzmarinom potiču cirkulaciju krvi u glavi, dok kofein produžava životni vijek svake dlake.

Jabučno sirće

Koristi se kod pojave rijetke kose po cijeloj glavi. Ovo se dešava kada dolazi do skupljanja folikula, a razlog toga je najčešće pogrešan način njege kose. Jabučno sirće je potrebno da pomješate sa vodom u odnosu 1:1,5, i sa tom tečnošću da operete kosu i izmasirate glavu. Jabučno sirće pomaže i kod pojave peruti.

Piskavica

Piskavica ili grčka djetelina je biljka čije se sjeme koristi kao začin u kulinarstvu, a poznata je i po ljekovitom dejstvu. Sadrži vitamine, lizin, bakar i trigonelin, a ujedno utječe na hormonalnu ravnotežu u muškom organizmu.  

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Jedan od najmoćnijih saveznika protiv celulita

Jedite ga poslije obroka

Jedan od najmoćnijih saveznika protiv celulita

Jeste li znali da ananas štiti vaše srce i krvne žile? Ovo voće sadrži gotovo sve vitamine te 16 različitih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Navike koje morate prekinuti da bi uspjeli smršati

Put do uspjeha

Navike koje morate prekinuti da bi uspjeli smršati

Ljudi sa viškom kilograma, tokom života su jednostavno razvili određene navike koje su ih dovele do takvog...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>4 razloga zašto vraćate izgubljene kilograme

Kad broj počne rasti

4 razloga zašto vraćate izgubljene kilograme

Bili ste na dijeti, zadovoljni ste gubitkom kilograma, taman ste se opustili, kad poslije par sedmica stanete...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)