Kvalitetne sitne sjemenke kvinoje, ne samo da su uobičajni elemenat ishrane osoba alergičnih na gluten, već su i stekle dodatno poštovanje nutricionista i ljubitelja sporta, budući da u svom sastavu na 100 grama nose 4,4 g proteina, 21,3 grama ugljikohidrata i 2,8 grama vlakana. To znači da prosječna posuda kvinoje osigurava oko 10 grama proteina, što je za jedan biljni izvor vrlo respektabilno.
4
4/6
Kvinoja
Kako unijeti proteine i bez mesa? 6 glavnih izvora koje koriste vegetarijanci
U ovom vremenu gdje čovjek vise ne zna sto jede sto se mesa dotiće najbolje ga je izbjegavati ,no iako nisam vegetarijanac ,a radim na tome da postanem tesko mi je gledati svu patnju životinja koje budu najcesce uzgajane u neadekvatinim prostorima za masovnu proozvodnju kako bi mi #napunili želuce#...s obzirom da mi savjest vise ne dozvoljava sudjelovati u toj patnji uskoro cu sasvim prestati jesti meso iako jedem #SAMO#piletinu i hvala na clanku jer ste me potakli da i to odbacim..