4 4/7

Pšenica

Muči vas nadutost nakon jela? Izbjegavajte ove namirnice
Muči vas nadutost nakon jela? Izbjegavajte ove namirnice

Pšenica je posljednjih godina izuzetno kontroverzna, uglavnom zbog toga što sadrži protein zvan gluten. Unatoč kontroverzi, pšenica se i dalje široko konzumira. Sastojak je u većini tjestenina, tortilja i pizza, kao i peciva. Za osobe s celijakijom ili osjetljivošću na gluten, pšenica uzrokuje velike probavne probleme. Tu spadaju nadutost, plinovi, dijareja i bolovi u želucu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak