1 1/6

1. Kašljete ili kišete

6 jedinih mogućih razloga za preskakanje treninga
6 jedinih mogućih razloga za preskakanje treninga

Ako se borite s blagim simptomima prehlade, poput curenja iz nosa ili grla koje grebe, kretanje bi vam moglo potaknuti cirkulaciju i pomoći vam da se osjećate bolje.

"Pobrinite se da vaš trening bude niskog intenziteta i nemojte se forsirati", kaže asistentica profesora nauka o vježbanju i starija savjetnica za zdravlje i tjelesno obrazovanje na Miramar koledžu u San Diegu.

Ali ako osjećate simptome ispod vrata, npr. u prsima, kašalj ili poteškoće s disanjem, mogla bi biti riječ o ozbiljnijoj infekciji koju biste trebali preležati.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak