2 2/6

2. Prošla je ponoć a vi planirate u teretanu u 6 ujutro

6 jedinih mogućih razloga za preskakanje treninga
6 jedinih mogućih razloga za preskakanje treninga

Nemojte se tapšati po leđima zbog toga što ćete se ustati nakon samo 5 sati sna. Ako sebi uskratite san, čak i zbog treninga, mogi biste sebi nanijeti više štete nego koristi.

Istraživanja su pokazala kako čak i jedna besana noć može utjecati na vaše zdravlje: povećava nivo stresa i hormona koji potiču glad. Ako vam to postane uobičajena praksa, povećava se rizik od brojnih komplikacija, uključujući i bolesti srca.

"Imate li tu mogućnost, prebacite jutanji trening popodne ili navečer", kaže Matthews. "Ili se potrudite više kretati tijekom dana, npr. prošetajtw tijekom pauze za ručak."

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak