Eddie Hall poznat po svom najtežem mrtvom dizanju svih vremena teškim tačno pola tone, visok je 190 centimetara i težak oko 165 kilograma. Ni njegov dan u pogledu ishrane nije ništa manje brutalan.
Dan započinje ispijanjem litra vode "kako bi saprao sve i pokrenuo rad organa", a nakon čega slijedi doručak sačinjen od četiri jajeta, šest komada šunke, četiri do pet kobasica, tosta, graha i paradajza. Nakon svega slijedi još jedan litar soka od brusnice.
Drugi obrok predstavlja posuda zobene kaše i četiri do pet komada voća (jabuke, kruške, šljive).
Nakon toga Eddie Hall ide u teretanu i njegovi treninzi osim što su tempirani dosta ranije od prakse Briana Shawa, traju prosječno dva i pol sata. Tokom treninga Hall pije sok od brusnice i aminokiseline, dok po njegovom okončanju pije proteinski šejk sa mlijekom.
Ručak kao treći čvrsti obrok u danu spoj je 350 do 450 grama goveđeg odreska, 200 do 300 grama tjestenine, 200 grama povrća i polovine torte!
Četvrti obrok je sačinjen od burgera, jabuka i banana, a nakon što dovuče djecu iz škole, slijedi zajednički obrok gdje jede još goveđeg odreska, još tjestenine, ružu i još voća.
Večera je obrok tokom kog unese u organizam oko pola kilograma neke vrste ugljikohidrata i istu količinu mesa, te prema njegovim riječima, dovrši drugu polovinu torte.
Neposredno prije odlaska na spavanje pije proteinski šejk.