Hrana koja najviše izaziva gasove

Uzročnici neugodnosti

Iako se smatraju neugodnošću, gasovi su prirodni način eliminacije viška plinova iz probavnih organa, a koji najčešće nastaju uslijed hemijskih reakcija tokom probavljanja hrane. Sam proces razlaganja unesenih namirnica naš organizam provodi hemijskim djelovanjem sopstvenih enzima na njihov sastav. Nerijetko se u sastavu hrane pojave elementi koje je teško probaviti ili koji reaguju uz otpuštanje određene vrste plinova.

Ako ste se ikada pitali koje namirnice najviše uzrokuju gasove, odgovor možete pronaći u nastavku.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak