1 1/5

Origano

Pet najljekovitijih začina koji pomažu kod mnogih zdravstvenih problema
Pet najljekovitijih začina koji pomažu kod mnogih zdravstvenih problema

Prirodni antibiotik i sredstvo za iskašljavanje, sredstvo za širenje bronhia, a koristan je i protiv grčeva. Svoju djelotvornost pokazuje kod upale sinusa, posebno hronične grlobolje, nespecifične upale uha, prehlade, viroze, gripe i dugotrajnih tegoba s nosom kao i kod upale mjehura.

Komentari (1)

Sve navedene začine, svakodnevno koristim u kuhinji, nastojim uzgajati svježe, a odlični su i suhi. Još jedan bitan začin bez kojeg je ne mogu u kuhinji je LOVOR, u sva variva jer je koristan za probavu. Od lovora i šećera radim sirup za kašalj tj. prirodni lijek koji uvijek pri ruci. Ostale začine, koristim kao kadulja, majčina dušica.
Bez kurkume, đumbira, kajenskog papra, ovi moćni prirodni lijekovi su svakodnevno prisutni.....

Ruža Matković
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak