Pet najljekovitijih začina koji pomažu kod mnogih zdravstvenih problema

Spriječite mnoge bolesti upotrebom ovih začina

Sve što vam za zdravlje treba najčešće se može pronaći u prirodi. Osim što poboljšavaju okus hrane, začini koje vam predstavljamo pozitivno djeluju i na naš organizam.

Pet najljekovitijih začina koji pomažu kod mnogih zdravstvenih problema

Umjesto da za svaku boljku idete kod doktora, saznajte kako vam u ozdravljenju mogu pomoći ljekoviti začini. Ljekovito bilje liječi određene bolesti, a na vama je da saznate koje vam je i kada potrebno. Neki začini su toliko ljekoviti da mogu spriječiti i izliječiti najteže bolesti, poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti ili raka. Uključite ih u svoju svakodnevnu ishranu i vaše će vam tijelo odgovoriti zdravljem i vitalnošću.

Komentari (1)

Sve navedene začine, svakodnevno koristim u kuhinji, nastojim uzgajati svježe, a odlični su i suhi. Još jedan bitan začin bez kojeg je ne mogu u kuhinji je LOVOR, u sva variva jer je koristan za probavu. Od lovora i šećera radim sirup za kašalj tj. prirodni lijek koji uvijek pri ruci. Ostale začine, koristim kao kadulja, majčina dušica.
Bez kurkume, đumbira, kajenskog papra, ovi moćni prirodni lijekovi su svakodnevno prisutni.....

Ruža Matković
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak