1 1/5

Redovno vježbajte i dižite utege

5 dokazanih načina za prirodno povećanje razine testosterona
5 dokazanih načina za prirodno povećanje razine testosterona

Vježbanje je jedan od najučinkovitijih načina sprječavanja mnogih bolesti. Zanimljivo je da vam redovno vježbanje može povećati i testosteron. Velika pregledna studija pokazala je da su ljudi koji su redovno vježbali imali višu razinu testosterona.

Trening otpora, poput dizanja utega, najbolja je vrsta vježbanja za jačanje testosterona u kratkoročnom i dugoročnom periodu. Intervalni trening visokog intenziteta (HIIT) također može biti vrlo učinkovit, iako bi sve vrste vježbanja trebale raditi u određenoj mjeri. Uzimanje kofeina i kreatin monohidrata kao dodataka može vam dodatno povećati razinu testosterona u kombinaciji s pravim programom treninga.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak