3 3/3

Šampon protiv peruti

3 Stvari koje pomažu da se riješite peruti
3 Stvari koje pomažu da se riješite peruti

Pri kupovini šampona protiv peruti tražite aktivne sastojke: Cinkov pirition, selenov disulfid, ketokonazol, salicilna kiselina i ugljeni katran. Ovi sastojci su neophodni kako bi šampon bio djelotvoran, u suprotnom kupovina šampona bez ovih sastojaka je potpuno besmislena. U potrazi za savršenim šamponom protiv peruti potrebno je malo eksperimentisanja kako bi otkrili na koji šampon vaše vlasište reaguje najbolje. Kao dodatni bonus, savjetujemo da tražite sastojke koji će i 'nahraniti' vaše vlasište, poput shea maslaca, aloe vere i glicerina. Za najbolje rezultate, umasirajte šampon u vlasište s vrhovima prstiju te pustite da odstoji barem pet minuta prije nego ga isperete. Razmislite i o kupovini regeneratora protiv peruti.
Započnite sa pranjem kose šamponom protiv peruti barem dva puta sedmično, a ako ne vidite rezultate, onda je perite tri do četiri puta sedmično. Sve ovisi o tome kako vaše vlasište reaguje na proizvod, stoga treba eksperimentisati sa šamponima protiv peruti, dok ne pronađete onaj koji je idealan za vašu kosu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak