1 1/2

Kako crveno vino pomaže pri mršavljenju?

Crveno vino pomaže pri mršavljenju
Crveno vino pomaže pri mršavljenju

Za početak, umjerena doza alkohola poboljšava cirkulaciju, što znači da se više hranjivih materija i kiseonika doprinosi do ćelija.

Pored toga crveno vino također povećava nivo dvaju hormona: adiponektina i testosterona, koji ubrzavaju sagorijevanje masti i izgradnju mišića. Istovremeno smanjuje nivo estrogena, koji zadržava masti u tijelu i globulin koji vezuje spolne hormone, hormon koji onemogućuje testosteronu da se veže za druge receptore. Stoga ova formula stvara anaboličko okruženje, oslobađa pohranjene masnoće, te ubrzava rad metabolizma.

Svi navedeni utjecaji su pozitivni kada se vino, ili alkohol općenito, unosi umjereno i u malim količinama kao što je to jedna čaša vina povremeno. Međutim šta se događa kada pređemo tu mjeru i unesemo vino u većoj količini?

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak