2 2/2

Loši utjecaj crvenog vina na tijelo

Crveno vino pomaže pri mršavljenju
Crveno vino pomaže pri mršavljenju

Općenito, akutni stres čini da hormoni sagorijevaju masnoću. Međutim prekomjeran unos alkohola čini da tijelo čuva više masti u tijelu zbog ubrzanog tempa rada ćelija.

Štoviše prekomjeran unos alkohola ne samo da poništava pozitivne efekte gore navedene, također ometa komunikaciju između tjelesnih sistema tako što disbalansira nivo hormona i napreže sisteme tijela.

Pored toga ukoliko već unosite dovoljnu količinu voća i povrća vjerovatno jedna čaša vina neće ubrzati tempo sagorijevanja masti zato što već dobijate zdrave antioksidanse putem ishrane. Tako da ovaj trik djeluje samo sa osobama koje inače imaju manje zdraviji stil života.

Uz to alkohol također ima loš utjecaj na jedan od najkorisnijih alata za mršavljenje, a to je san. Iako alkohol omogućava da zaspite ranije također čini da se više puta budite navečer.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak