2 2/5

Frekvencija treninga

Jedna grupa mišića vam zaostaje? Ovo su načini ubrzanja razvoja
Jedna grupa mišića vam zaostaje? Ovo su načini ubrzanja razvoja

Frekvencija treninga grupa mišića, jednostavno predstavlja pitanje koliko treninga sedmično odrađuje jedna grupa mišića. Ako se tipična trening rutina sastoji od pet treninga, frekvencijski posmatrano svaka grupa mišića ima jedan trening sedmično.

Ako bi se vježbe jedne grupe mišića podijelile na, recimo dva dijela, to bi već značilo da će jedna grupa imati frekvenciju od dva treninga sedmično, što je već dosta bolje. Kada je konkretno riječ o zaostajućim mišićnim partijama, jedan trening sedmično rezervisan za njih neće odvesti nigdje, za ozbiljan pomak potrebno je jače zapeti i dodati još jedan ili dva treninga, odnosno pojačati frekvenciju sedmičnih treninga.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak